seminarier och workshops samhällsinnovation inom offentlig verksamhet save the date
Kommun, politik & service
23 aug 2024

Save the date till höstens seminarier och workshops

Förstudien Samhällsinnovation i glesa geografin syftar till att främja samhällsinnovation och lösa kompetensförsörjningen i offentlig sektor. I höst kommer vi anordna ett antal semiminarier och workshops där du som deltagare får ta del av praktiska exempel på innovativa arbetssätt, metoder och verktyg samt träna på metoder för analys och idégenerering med verksamhetsnära frågor.

Mer information om anmälan, plats etc. kommer längre fram.

Seminarier

Som deltagare kommer du att få ta del av praktiska exempel på hur innovativa arbetssätt, metoder och verktyg kan användas i offentlig verksamhet för att skapa utrymme för nytänkande och tillfälle att reflektera hur det skulle gå att tillämpa i sin egen verksamhet. Syftet är att etablera ett gemensamt språk kring verksamhetsutveckling samt förståelse för några modeller för hur processen kan se från problem till lösning.

Datum seminarier:

25 september kl.10-11.30

9 oktober kl.10-11.30

23 oktober kl.13.00-14.30

Workshops

De workshops vi anordnar kommer ha teman kring de utmaningar och hinder som identifierats i den inledande delen av förstudien och som deltagare får du träna på metoder för analys och idégenerering med verksamhetsnära frågor. Syftet är att känna sig bekväm med dessa metoder samt att hitta uppslag på idéer och koncept som skulle kunna utvecklas i ett senare genomförandeprojekt.

Datum för workshops

23 oktober kl.08.30-12.00

6 november kl.10.00-14.00 

21 november kl.10.00-14.00

Om projektet

Projektet Samhällsinnovation i glesa geografin ska främja offentlig sektors förmåga att utveckla innovationer för att stärka kompetensförsörjningen i glesbygdskommuner. Sedan första augusti pågår en förstudie som syftar till att analysera nuläget, testa mognadsgraden av innovations arbetssätt samt kartlägga och identifiera ett antal områden som skulle kunna lyftas till ett senare genomförandeprojekt.

Projektet finansieras av Europeiska socialfonden (ESF) och genomförs i samverkan mellan Pajala kommun, Lapplands kommunalförbund, Region Norrbotten, Övertorneå kommun, Utbildning Nord och LTU Business.

Publicerad 23 aug 2024 10:26
Senast uppdaterad 27 aug 2024 10:10