""
Familj, stöd & omsorg
16 maj 2024

Norrbottens 14 kommuner tog hem Vitalis stipendium 2024

Norrbottens 14 kommuner har tilldelats Vitalis stipendium 2024 för innovationsarbetet med ett gemensamt verksamhetssystem (Eko-system) för socialtjänsten. Priset delas ut varje år till innovationer inom vård, omsorg eller hälso- och sjukvård. Av 35 ansökningar togs tre finalister fram.

Det var 35 bidrag som ansökt om Vitalis stipendium 2024 där Norrbotten var en av tre finalister.

Vitalis är Nordens ledande mötesplats för framtidens hälsa, vård och omsorg med fokus på e-hälsa, välfärdsteknik och innovation. Vitalis stipendiet delas ut på svenska mässan i Göteborg och vill lyfta och uppmärksamma initiativ som genom digitalisering och nytänkande skapar nytta för individ, verksamhet eller samhälle. Det kan handla om en produkt, ett projekt, en metod eller ett arbetssätt. Stipendiet delas ut årligen till personal inom vård och omsorg.

Norrbottens 14 kommuner har tillsammans utvecklat ett gemensamt Eko-system för socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården. Projektet har banat väg för samverkan och samarbete där kommunerna tillsammans kan hjälpa varandra och upprätthålla en hållbar välfärd i Norrbotten.

Kontakt

Socialchef

Carin Johansson

E-post:
Publicerad 16 maj 2024 06:38
Senast uppdaterad 16 maj 2024 05:54