Tornedalen Pride uppmärksammades under QX-galan.

  • David Forsberg och Andreas Jakophson fick ta emot ett hederspris under QX-galan. Foto: privat.

Under årets prestigefyllda QX-gala uppmärksammades Tornedalen Pride med ett hederspris. På plats för att ta emot utmärkelsen fanns Andreas Jakophson och David Forsberg.

Andreas säger, att de blev oerhört glada när de fick inbjudan.
- Det kändes som att vi blev sedda och att det jobb vi gjort och gör spelar roll. Att få ett erkännande av QX är stort! Men inte det slutgiltiga målet! Målet är att alla ska bli accepterade för de man är!

David var nervös inför galan och att stå på scenen, och säger att det kändes oerhört stort. 
- Kände mig som en nobody som plötsligt skulle stå inför hela den Svenska gay-eliten. Stödet har varit enormt positivt! Många klapp på axeln och grattiskramar! Det värmer oss och håller lågan brinnande.

Sommarens Pride planeras

Just nu är planerna för sommarens Pride i full gång. Precis som förra året sker paraden under Pajala marknad (3-5 juli) under lördagen. 
-  Eftersom vi är en ideell förening utan vinstintresse så är allt stöd enormt viktigt. Både volontärer men också ekonomiskt.
- Vi inväntar svar på det ansökningar som ligger ute, men exempelvis företag och föreningar har möjlighet att köpa en annonsplats på hemsidan i år. Och hoppas på att fler vill ha ett Tornedalen för alla, säger David och Andreas.

QX-galan sändes på bästa sändningstid i TV 4 förra lördagen. Galan är en av de större evenemangen och för några år sedan delade kronprinsessan Victoria ut prisets som årets homo till Jonas Gardell med anledning av hans romantrilogi "Torka aldrig tårar utan handskar".

Uppdaterad: 2018-08-23 15.48