...Pajala kommun utsedd till en av Sveriges mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor

Pajala kommun har utsetts till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor, enligt den årliga undersökningen KIOS, Karriär i Offentlig Sektor.


Karriärföretagen har sedan 2011 identifierat Sveriges främsta arbetsgivare. Utmärkelsen att vara en av Sveriges mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor delas årligen ut till organisationer som fokuserar på medarbetarnas utveckling, ett ökat engagemang och en förbättrad arbetsplats. 2016 får Pajala kommun utmärkelsen en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.

Inför Sveriges mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor har över 500 organisationer utvärderats utifrån karriär- och utvecklingsmöjligheter, medarbetarengagemang, rekrytering, internt- och externt employer brand och mycket mer. Utav dessa har ca 250 organisationer passerat första urvalet och utifrån de har en jury valt ut de Topp 100 och sedermera de Topp 50 organisationerna som belönats med utmärkelsen.

Karriärföretagen har i undersökningen mätt organisationernas kommunikation som arbetsgivare och låtit medarbetare själva få berätta vad de tycker om sin arbetsgivare i den anonyma undersökningen Employee Engagement.

Juryns  motivering till utnämnelsen:

Genom att främja ett gott medarbetar- och ledarskap har Pajala kommun skapat en arbetsplats med hög delaktighet. I en kommun där engagerade kollegor, hållbar arbetsmiljö och mångfald sätts i fokus erbjuds även en god balans mellan arbete och fritid. Tillsammans med att lyfta fram kvinnliga chefer visar Pajala kommun ett tydligt medarbetarfokus och utses till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.

Uppdaterad: 2018-08-23 15.48