Öppet Hus på kommunen

  • Marja-Leena Lahti på kost- och hygienenheten fick bland annat frågor om hur många påortioner mat som tillagades varje dag.
  • Madelene Rova, Linnéa Forss och Emiliano Santos på Plan- och Miljöenheten berättade bland annat om hur man söker bygglov och vilka detaljplaner som finns.
Under onsdagen var det Öppet Hus i förvaltningsbyggnaden och på Pajala Airport. Mellan 12.00-16.00 fanns representanter från samtliga enheter på plats för att svara på funderingar och frågor från medborgarna som bjöds på fika.

Under onsdagen var det Öppet Hus i förvaltningsbyggnaden och på Pajala Airport.

Mellan 12.00-16.00 fanns representanter från samtliga enheter på plats för att svara på funderingar och frågor från medborgarna som bjöds på fika.

Enligt kommunchefen Lena Jatko är det ett sätt att visa upp verksamheten för kommuninvånare och andra intresserade.

- Det är ett bra tillfälle för medborgare att träffa våra tjänstemän och ställa frågor och funderingar. Det har kommit en del medborgare. Några har haft konkreta frågor, men en del har varit intresserade.

- Öppet Hus är ett väldigt bra tillfälle att ställa frågor i och med att alla enheter finns på plats på samma ställe under en dag. Vi pratar med många i telefon, och nu finns även möjligheten att få ett ansikte på varandra.

Marja-Leena Lahti representerade kost- och hygienenheten. Lahti säger att flera varit intresserade av verksamheten, och bland annat frågat om hur många portioner de lagar per dag.

Uppträdde under dagen gjorde elever från kulturskolan.

Uppdaterad: 2018-08-23 15.48 av Ulrika Huhtaniska