...

Kommunalrådet Kurt Wennberg (S) ställer inte upp för omval.

Pajalas kommunalråd Kurt Wennberg har beslutat sig för att inte ställa upp för omval till kommunalråd 2014. – Det har varit fantastiskt men krävande. Därför känns det som rätt tidpunkt att lämna över. Och att någon annan får ta över stafettpinnen och fortsätta resan som vi har påbörjat.

Pajalas kommunalråd Kurt Wennberg har beslutat sig för att inte ställa upp för omval till kommunalråd 2014. Wennberg tillträdde posten som kommunalråd efter valet 2010.

– Det finns en början och ett slut för allt. Jag har varit med i politiken i Pajala i över 20 år. Och det har varit stimulerande, roliga, intensiva och händelserika år. Det har varit fantastiskt men även krävande.

– Därför känns det som rätt tidpunkt att lämna över. Och att någon annan får ta över stafettpinnen och fortsätta resan som vi har påbörjat.

 

Under hans tid som kommunalråd har utvecklingen i kommunen vänt.
– Med små resurser har vi lyckats flytta fram våra positioner på många sätt.  Istället för utflyttning är det inflyttning. Våra ungdomar har alla möjligheter att stanna kvar. Och för utflyttare att återvända. Och näringslivet har haft en otrolig utveckling.

Just nu arbetar valberedningen inom (S) med att ta fram en ny kandidat till posten som kommunalråd tillika kommunstyrelsens ordförande.

– Det är viktigt att de får jobba i lugn och ro och att det blir en bra och demokratisk process. Men jag är övertygad om att de kommer att göra ett bra jobb.

 

Kurt Wennberg finns tillgänglig på telefon 070-275 87 86 

Talesperson för valberedningen är Johny Lantto: 070-345 89 94

 

Uppdaterad: 2018-08-23 15.48 av Ulrika Huhtaniska