Invigning av mötesplats

Stranden i Pajala centralort har rustats upp ordentligt. Detta tack vare bland annat Mimmi Snell och Alexandra Krutrök som drivit frågan genom projektet Unga & Vuxna via projektet Ung i Tornedalen. Det har även byggts en volleybollplan.

Under våren har ett antal unga och vuxna i Pajala drivit idéer som en del av metoden Unga & Vuxna som projektet Ung i Tornedalen utvecklat.

Idéerna har handlat om att skapa en säker ridväg i Mertapalo, ett gym/mötesplats i Sattajärvi, en mötesplats för unga och en mötesplats vid vattnet.

I veckan har det varit invigning av den första genomförda idén som Mimmi Snell och Alexandra Krutrök står bakom.

Stranden i Pajala har rustats upp och blivit större och det har också kommit till en beachvolleyplan. Mimmi Snell fick dagen till ära ta emot ett diplom för sitt engagemang och driv (Alexandra kunde inte närvara), kommunalrådet höll tal och det bjöds på fika.

- Det känns kul att vårt förslag till kommunen gick igenom och att vårt arbete gett resultat, säger Alexandra och Mimmi.

Under hösten kommer metoden Unga & Vuxna att användas på alla tre orterna Pajala, Övertorneå och Haparanda.
– Det känns extra roligt att se att ungas idéer kan förverkligas tack vare att unga och vuxna arbetar tillsammans.

– Hoppas att unga i Tornedalen inspireras av Mimmi och Alexandra och tar chansen att driva sina idéer i höst, säger projektledaren Anna Tuomas.

Uppdaterad: 2018-08-23 15.48