IT jobbade hårt med Stadsnätet

IT och underleverantörerna har jobbat hårt med att få igång stadsnätet efter den omfattande branden i Datapörtet under onsdagen som slog ut hela kommunens nät. På kort tid kom ny utrustning och utrymme upp och en efter en får abonnenterna tillbaka nätverksanslutningen.

Den omfattande branden i Datapörtet under onsdagen och torsdagsnatten slog ut stadsnätet helt under natten då stora delar av tekniken för just stadsnätet, som även tillhandahöll hälsocentralen med internet, fanns i byggnaden.

Torsdag morgon saknades el, värme, väggar att hänga datastativen på och nät. IT och kommunen underleverantörer jobbade hårt under torsdagen, och redan under dagen hade delar av kommunen fått tillbaka nätet.

Sedan i fredags har ett hus (litet) med värme, belysning och el ställts upp. Vilket är snabbt med tanke på brandens omfattning.

Kommunens IT-chef Ewy Krekula säger, att de nu jobbar med att komma i så kallat normal-läge. Det vill säga att få igång alla stadsnäts-kunder.
- Det räknar vi med ska vara klart under veckan. Naurisaho är igång och vi jobbar med  Tannavallen och Mertapalo. Dessa kommer upp en efter en idag.

Uppdaterad: 2018-08-23 15.48