Earth Hour 2016

Tillsammans för klimatet


Lördag 19 mars kl 20.30-21.30 äger Earth Hour rum för tionde gången!

Earth Hour är världens största miljömanifestation då över en miljard människor visar att vi vill se handling för att rädda miljön och klimatet.

Förutom att släcka ljuset finns det så mycket mer man kan göra under jordtimmen. En tyst stund för reflektion, umgås med nära och kära över lite brädspel. Kanske bjuder man hem kompisar och lagar god, klimatsmart mat tillsammans, och kör klimatdans i mörkret.

Men miljöengagemanget behöver inte begränsas till en dag om året. Det finns andra sätt att engagera sig året om.

Hållbart handlande

Vad vi handlar och vilka tjänster vi använder oss av sätter ett stort avtryck på miljön, detta kallas för ”ekologiskt avtryck”. Genom att handla klimatsmart kan vi minska detta avtryck. Hur pass klimatsmart är du? Testa!

http://www.wwf.se/avtryck.html

Hållbar kost

Stora arealer, mycket vatten och energi krävs för att producera livsmedel. Kött sticker ut som det livsmedel som kräver mest av allt detta. Övriga animaliska produkter som mjölk och ost står, tillsammans med kött, för en femtedel av de globala växthusgasutsläppen. Läs mer om hur du kan äta klimatsmart här!

http://www.wwf.se/vrt-arbete/klimat/earth-hour/tema-biffen/1550488-earth-hour-budskap-biffen

Samåkning

Med vägtrafik och transporter som står för nästan en tredjedel av utsläppen av växthusgaser i Sverige, måste vi hitta nya och innovativa sätt att transportera oss på. En trend som växer sig allt starkare är samåkning. En bussresa är, ut ett klimatperspektiv, mycket bättre än en bilresa. Men det är inte alltid busstiderna passar. Samåkning kan vara en lösning vid sådana tillfällen. Läs mer om samåkning här.

http://www.wwf.se/vrt-arbete/klimat/earth-hour/tema-bilen/1565099-samkning-en-vxande-trend

Uppdaterad: 2018-08-23 15.48