Det händer saker när det gäller kvalitetsarbete på Socialtjänsten

Att göra rätt saker på rätt sätt vid rätt tillfälle är vad kvalitetsarbete handlar om. Socialtjänsten har den 24-25 april haft introduktionsutbildning angående kvalitetsledningssystemet som skall vägleda oss i arbetet. Systemet hjälper oss att säkerställa rutiner, dokument och avvikelsehantering så att vård och omsorg för Pajala kommuns medborgare blir så bra som möjligt. Arbetet har påbörjats och nu är vi i gång på riktigt.

 

Att vara personlig assistent är ett av de svåraste yrken man kan ha. Ett gäng av personliga assistenter blir en pilotgrupp i användande av Procapita i verkställigheten av assistans. Vi höjer ribban i såväl genomförande som dokumentation.

Ibland är gränsöverskridande samverkan närmare än vi tror. Kvalitetsledaren Mervi Kostet tillsammans med sjukgymnasten Jari Latvala och enhetschef för Hälso- och sjukvårdsgruppen Pia Pudas har varit på besök i Rovaniemi på Lapin ammattikorkeakoulu och träffat bland annat Hellevi Leppiaho, Internationell koordinator och Outi Hyry-Honka Direktör för vård-, socialservice och sportutbildningar. Mycket intressanta tankar kring studentutbyte och hur vi tillsammans kan jobba med nyttjande av kompetens över gränsen.

 

 

Uppdaterad: 2017-05-18 14.21