Kultur och Fritid

Kultur- och utbildningsnämnden bedriver fritidsverksamheten genom badhus-, sporthalls- och fritidsgårdsverksamhet. Vidare bedriver nämnden verksamhet genom underhåll av anläggningar och som serviceenhet till föreningar, allmänhet och skolor när det gäller tillhandahållande av lokaler och material.

Det finns möjlighet att söka föreningsbidrag.

I Pajala har vi en ett levande och brett kulturliv som innefattar såväl konst, teater, litteratur och musik inom olika genres.

Tornedalsteatern där föreställningarna framförs på finska, svenska och meänkieli är en stor och viktig del i scenvärlden. Där sätts både föreställningar för barn, med amatörer samt större satsningar till sommaren.

Mikael Niemi, författare till Populärmusik från Vittlua och nu aktuell med sin senaste roman Fallvatten, är bördig från- och bor i Pajala. Förutom att skriva böcker är han även verksam med många manus till Tornedalsteatern.

Även Bengt Pohjanen och Mona Mörtlund är erkända författare med verk som utspelar sig i Pajala.

När det kommer till musik har vi folkmusikbanden Jord och Raj Raj.

Samt pop-grupperna Pajala Truck & co och skivaktuella The Magnettes, bestående av Rebecka Digervall och Sanna Kalla, som även är Pajala-ambassadörer 2012.

Uppdaterad: 2019-04-30 10.58 av linhuh

Kontakt

Kulturchef:
Lena Josefsson Rognstad
Telefon:
0978-128 84
E-post:
lena.josefsson@pajala.se

Chef Fritid och Service:
Hans Ylipää
0978-122 09
070-581 58 27
E-post:
hans.ylipaa@
edu.pajala.se