Ambulerande röstmottagare

Om du som vill rösta inte kan ta dig till någon val- eller förtidsröstningslokal på grund av hög ålder, sjukdom eller funktionsvariation, kan du rösta med hjälp av ambulerande röstmottagare i hemmet.

De ambulerande röstmottagarna har har med sig valsedlar för alla partier som vid något av de senaste två EU-valen fått mer än 1% av rösterna och blanka valsedlar. Du behöver ha röstkort och en giltig id-handling. Din röst ska göras i ordning på samma sätt som en förtidsröst i en lokal för förtidsröstning. Röstmottagarna tar sedan med sig fönsterkuvertet med din röst till valkansliet som ser till att det på valdagen kommer till det valdistrikt du tillhör.

Skillnaden mellan bud och ambulerande röstmottagare är att budet bara för vidare rösten. De ambulerande röstmottagarna tar emot röster i hemmet på liknande sätt som det går till i en förtidsröstningslokal. Ambulerande röstmottagare liknar det som tidigare kallades kommunala bud.

Boka ambulerande röstmottagare
För att boka ambulerande röstmottagare kontakta valadministrationen via växeln, 0978 -120 00 eller val@pajala.se. Besök av ambulerande röstmottagare sker enligt överenskommelse. Ambulerande röstmottagning får börja 18 dagar före valdagen. Ambulerande röstmottagning kan bokas fram till torsdagen den 23 maj 2019 kl.12.00.
Uppdaterad: 2019-05-14 09.28 av linhuh