2019-01-21 De första veckorna

Så har då dom första veckorna gått, i mitt förtroendeuppdrag som kommunalråd för Pajala Kommun. Det har varit hektiska dagar fyllda med informativa och givande möten, med helt olika karaktärer. Allt från hur man hanterar kommunens olika datasystem, bostäder, ekonomi, bredband, Lapplands gymnasium, företagsbesök och säkerhet. Vi har ju även en omvärld som påverkar, och jag har hunnit vara med några möten i olika forum där det är viktigt att vi också visar att vi finns och är aktiva. 

Vi kommer snart dra igång en branchkalender där vi kommer att besöka företagare branschvis och sen även ha aktiviteter kopplade till det. Vi kommer att lansera den snart och vill ni ha mer information eller vill ha ett besök av mig, Leif Gramner och vår näringsavdelning så hör av er till Johanna Funck via växel 0978-120 32. 

Vi håller även på att planera för sportlovsaktiviteter och är det föreningar eller andra organisationer som vill vara med och synas i programmet så hör av er.

Vi har nu fått en statsminister och en ny regering. Den regeringen kommer säkert att lägga sin tilläggsbudget vilket också kommer att påverka kommunens budget framåt. Vi håller på att göra bokslut för 2018 och även räkna på hur M/KD budgeten som lades i december påverkar kommunen under 2019.

Budgetarbetet för 2020 ska också snart påbörjas, så ekonomiavdelningen kommer att ha fullt upp hela våren! Jag får återkomma med mer information lite senare. På kommunstyrelsemötet idag måndag 21/1 har vi valt in ledamöterna till utskotten och då kan arbetet också dra igång för dom. Jag tror att det blir skönt för alla nu då valen är avklarade och man får ta tag i arbetet!

På återseende,
Ulrica Hammarström
Kommunalråd

Uppdaterad: 2019-01-22 09.19