Ny kommunchef i Pajala fr.o.m. 2018-04-01

 

Pajala kommun har sökt en ny kommunchef efter att Åsa Allan lämnade tjänsten för att bli platschef åt Kaunis Iron AB. 16 personer sökte tjänsten och den 3 jan beslutade en enhällig Kommunstyrelse i Pajala kommun att utse Per Skalk, Insjön Leksand som ny kommunchef. 
”Vi välkomnar Per till alla de utmaningar och förhoppningar vi har framför oss de kommande åren i Pajala kommun!” Säger kommunalrådet Jan Larsson (S).
Per är utbildad statsvetare och certifierad yrkesrevisor, samt studerat juridik och offentlig ekonomi. Han har tidigare arbetat inom Leksands kommun och sedan 2011 funnits på KPMG där han genomfört olika former av uppdrag för ett stort antal kommuner. 
”Per har genom sitt uppdrag fått en omfattande erfarenhet av styrning och ledning i olika kommuner och blir säkerligen en bra kommunchef för oss i Pajala kommun, säger kommunalrådet Anna K Kostet (V)
"Jag ser framemot att återvända till Norrbotten och hoppas på att tillsammans med politiker och övriga medarbetare i kommunen, skapa goda förutsättningar för att bo och verka i Pajala."säger Per Skalk.
Per påbörjar sin tjänst den 1 april 2018.

 

Uppdaterad: 2018-08-23 15.48 av linhuh